Nybyggeri og opvarmning

Varme virker også mod fugt

Ruskol tilbyder rådgivning omkring  opvarmningsløsninger til byggeri. Er lufttemperaturen i byggeriet lav, anbefales det at affugtning suppleres med varme for at opnå den hurtigste tørretid.

Ønsker du udtørringen gennemført ved en lav temperatur, skal du være opmærksom på, at udtørringen tager mere end tre gange så lang tid, fordi varmen øger fordampningen fra overfladerne. 

Opvarmning med varmekanoner

Udtørring med varmekanoner baserer sig på det samme princip som naturlig udtørring, men har den fordel, at de kan bruges året rundt uafhængigt af udeluftens temperatur og fugtighed.

Anvendelse af varmekanoner forudsætter altid ventilation, så den fugtige luft bringes ud af bygningen, f.eks. gennem åbne vinduer eller lignende. Sker det ikke kan der hurtigt opstå skimmelskader på bygningsdele på grund af den høje indendørs fugtighed og dannelse af kondens på kolde flader.

Anvendelse af varmekanoner i kombination med forsvarlig ventilering er særlig effektiv i vinterperioden, fordi udeluften er tør. Når den tørre luft bringes ind i bygningen og opvarmes kan den rumme store mængder fugt, der fremmer tørreprocessen. Anvendelsen af varmekanoner er en effektiv måde at fremme udtørringen på og nedbringe den samlede udtørringstid, men det er vigtigt ikke at anvende for megen varme og for høje temperaturer, der kan skade andre bygningsdele. Udtørringen bør altid følges ved måling af fugtindholdet i bygningens konstruktioner.

Kaloriferer og varmeblæsere

Opvarmning er ofte en stor strømsluger på byggepladserne.

Med næsten alle former for opvarmningsmateriel og tanke til udlejning, opstiller vi gerne det hele og sikrer derfor en tilpas temperatur både i forbindelse med udtørring, men også i forhold til arbejdsmiljøreglerne.

En af de nemmeste og billigste løsninger, hvis fjernvarmen er tilsluttet byggeriet, er opvarmning med kaloriferer flader.